Jelenlegi hely

Mi legyen a fotótapétán?

Egyre többen döntenek a fotótapéta kipróbálása mellett, ami elsősorban annak köszönhető, hogy ezzel a dekorációs elemmel igencsak egyedivé varázsolhatjuk a lakásunkat. A fotótapéták kortól függetlenül bárki lakásában megállhatják a helyüket. Ezek kiválóan tükrözik a lakás tulajdonosának személyiségét, hiszen a választék szó szerint végtelen, tényleg azt rakathatunk a falra, amit csak akarunk. Éppen a végtelen választék miatt van azonban, hogy nagyon nehéz eldönteni, mi is kerüljön pontosan a fotótapétára. A szó szoros értelmében bármit választhatunk, így alaposan át kell gondolni, hogy mi az, amit tényleg szívesen néznénk a lakásunk falán nap, mint nap, hosszú éveken keresztül. Ha azonban jól választunk, garantáltan jól érezzük majd magunkat a lakásban!

Erdőtől a városokig

Első lépésben érdemes azt átgondolni, hogy mi az, amit szeretünk, illetve milyen célt szeretnénk elérni a fotótapétával. A legtöbb ember számára az otthona az a hely, ahol nyugodtan kipihenheti a napi stresszt és fáradalmakat, tehát alapvetően nyugodt környezet kialakítására törekszünk. Az azonban, hogy mitől nyugszunk meg, nagyon változó. Van, akit a zöld erdő nyugtat meg, van, akit a tenger mélye, másokat pedig egy mező tájképe. Olyan is akad, aki madarak között érzi jól magát. A fotótapéta ezek közül bármelyiket lehetővé teszi, méghozzá igen élethű formában: ha például egy erdős tájat választunk, könnyen úgy érezhetjük, mintha tényleg egy erdő közepén pihennénk. Van ennél megnyugtatóbb?

Minden helyiségben lehet más

A fotótapétát bármelyik helyiségben elhelyezhetjük, és persze ez is egy remek támpont arra nézve, hogy mégis mi legyen rajta. Választhatunk ugyanis a helyiség hangulatának megfelelő fotótapétát is. A fürdőszobában például nagyon hangulatos lehet egy homokos, pálmafás tengerpart: a kádban pihenve úgy érezhetjük, mintha tényleg a tengerparton lennénk. Ugyanilyen jó ide a tenger mélyét ábrázoló fotótapéta is. A nappaliban elhelyezhetjük a már említett, nyugtató célzatú képeket, de akár egy teljesen egyedi, családi fotót is kinagyítva.